Genové klíče
top of page

Genové klíče

Co jsou to Genové klíče a čemu nás učí. Nejsem placená za propagaci této metody, jen jsem jí tak nadšená, že mám potřebu ji sdílet.


DNA je dvouřetězcová nukleová kyselina, která je nositelkou dědičnosti u buněčných organismů. Nedávné objevy v biologii, konkrétně v genetice, ukazují, že jen 2 % DNA tvoří informace o našem vzhledu a zdravotních problémech, které dědíme po předchozích generacích. Zbylých 98 % je tzv. odpad. Ale proč jej potřebujeme? Lidské tělo je dokonalé tak, jak je. Tedy i ten "odpad" má svou úlohu a vliv na náš život.


Dále budu prezentovat Genové klíče tak, jak je chápu já. Nejsem vědkyně, nicméně jsem se snažila o to, podložit své interpretace vědeckými výzkumy. Kromě sdílení informací z knihy Genové klíče od Richarda Rudda vycházím ze závěrů Bruce Liptona. Je to biolog, pedagog a mezinárodně uznávaný vědec známý především svými objevy na poli genetiky a možnosti ovlivňování genů a DNA prostřednictvím našeho myšlení a zaměření mysli. Lipton tvrdí, podobně jako Rudd, že je možné ovlivnit, která genetická informace se stane aktivní a která zůstane pasivní. Je v naší moci programovat svou DNA pomocí změnou programů v našem podvědomí. V podobném duchu se vyjadřuje i neurovědec a chiropraktik Joe Dispenza.



Z toho vyplývá, že změnou svých postojů, přesvědčení a podvědomých programů tedy můžeme měnit svůj vzhled, zdravotní stav a predispozice k nemocem. Čímž se dostáváme k psychosomatice, celostnímu pohledu na náš zdravotní stav, který je ovlivněn naší myslí. Psychosomatika je vedle epigenetiky další obor, který v posledních letech získává velkou pozornost odborné veřejnosti. Z odborníků známých v Česku zmíním psychiatra Radkina Honzáka, Mudr. Jana Vojáčka, Mudr. Helena Máslová nebo Ruediger Dahlke.



Přínos Genových klíčů do našeho života


Genové klíče jsou pro mě fascinující množství moudrosti, které se v nich skrývá. Nejenom moudrosti filozofické, ale praktické. Vždy jsem opravdu až zaražená, jak taková kniha je schopná vidět do mě samotné, zajít až do morku kostí – emocí a mých schopností. Pojmenuje všechny mé strachy, pozitivní stránky i negativní emoce, které prožívám, když se mi něco náročného v životě děje. Šíře záběru knihy je opravdu neuvěřitelná. Autor kloubí znalost biologie a genetiky, východních filozofií, čínského I-ťingu, křesťanství spolu s respektem a přijetím stínů i darů, které jsou součástí každého z nás.


"Cílem procesu pronikání do učení Genových klíčů je dát sám sobě svobodu. Pokračující proces s sebou s největší pravděpodobností přinese i kontakt s těmi nejhlubšími strachy. Dobrá zpráva je, že už se nemusíme svých strachů bát. Víme totiž, že jsou to zděděné strachy našich předků uložené v DNA v krvi všech lidí. Víme, že zde musely existovat pro přežití člověka jako živočišného druhu. Genové klíče dávají možnost setkat se s každým z těchto určitých strachů a vytrhnout je i s kořeny z cesty vedoucí ke svobodě." Richard Rudd

Spolu se zorientováním ve zděděných programech jako je role oběti, strach ze smrti, ze selhání, z nedostatku, z nepochopení a nepřijetí (vyloučení) autor ukazuje i druhou, světlou stránku, kterou nazývá darem. Které Genové klíče (celkem je jich 64) jsou součástí našeho hologenetického profilu a se kterými se můžeme naučit pracovat, lépe je pochopit a používat ve svůj prospěch, se podrobněji dozvíte na webu Genových klíčů a v knihách Richarda Rudda.


Pokud tápete nad svým životním úkolem, posláním, nad vyšším záměrem, pro který jste se narodili, zajímají vás základní principy, ke kterým jste se naučili skrze výchovu nebo hledáte svou cestu k větší finanční hojnosti skrze přijetí a práci se svými stíny a dary, vřele vám doporučuji vydat se cestou seberozvoje pomocí Genových klíčů. Je to náročná četba i cesta, ale každý krok na ni se vám několikanásobně vyplatí.

bottom of page