Když nemůžeš, přidej víc?
top of page

Když nemůžeš, přidej víc?

Témata článků mě napadají na nejrůznějších místech a chvílích, až se tomu musím někdy smát. Ve sprše, na záchodě, při čištění zubů, pletí záhonu, po cestě na kole,...Dneska mi přišlo téma Nemám na výběr, musím to zvládnout. Kolikrát v životě jste si tohle sami sobě řekli? Zakousli se a šli dál, byť jste se cítili naprosto strašně, vyčerpaně, totálně unavení a nespokojení životem? Vzpomněli jste si v tu chvíli na slova písničky: "když nemůžeš, přidej víc"?


Tento program (nemám na výběr) máme v paměti každý z nás, předávaný z generace na generaci. Žije v našich buňkách, někdy je nám ku prospěchu, často nám ale taky škodí, protože v dnešní době už máme na vybranou snad vždycky (čest výjimkám).


Nemám na výběr, musím dokončit školu, nemůžu odejít ze vztahu kvůli penězům/dluhům, dětem/bydlení, nemůžu odejít z práce, protože...těch důvodů si umíme najít mnoho.


  1. Protože se bojíme pohnout z místa a udělat krok do neznáma. Přecijenom smrádeček je náš a známe ho, je to bezpečné a ničím nás nepřekvapí a neohrozí.

  2. Nechceme se pohnout, byť jsme děsně nespokojení, protože nejsme v kontaktu se svou sílou. A taky je tak trochu naším koníčkem stěžování si a rochtání v roli oběti :)

  3. Nevíme, kudy kam.


Ať je to jak je to, tento rodový program náš často v životě omezuje a brzdí a i když bychom opravdu z hloubi srdce chtěli změnu, nejde to. Asi jakobychom šlapali na plyn a brzdu současně. A ručka k tomu. I když si racionálně mnoho věcí uvědomujete a chcete to jinak, ta ručka je pořád zatažená a možná jste si ji ani pro samou vnitřní nespokojenost nevšimli.


Přidruženým podvědomým program je: "musím být silný/á". A tak jsme silní, vzhledově. Máme silná stehna a velký zadek. Nedaří se nám ani o gram zhubnout, ať děláme, co děláme. Protože naše tělo reaguje na naše nastavení v mozku.

Co se s tím dá dělat?

S rodově předávanými podvědomými vzorci umí krásně pomoct rodinné konstelace nebo individuální mentální konstelace. Pokud žijete vzorec, že to musíte zvládnout, ať to stojí, co to stojí (vaše psychické i fyzické zdraví, vztahy,...), že si nemůžete vybírat a už vůbec ne měnit to, co a jak žijete, je dobré najít zdroj, odkud toto nastavení pochází a přeprogramovat ho.

Nabízím svůj doprovod hlubokou transformací. Podrobněji o mé práci.


bottom of page