Sexualita a návod pro muže, jak být dobrým milencem
top of page

Sexualita a návod pro muže, jak být dobrým milencem

Hodně se ve svých článcích věnuji podvědomým programům, rodové zátěži a vnitřním mentálním i emočním pochodům. Co jsem si uvědomila velmi intenzivně poměrně nedávno (a často to také zdůrazňuji) je změna a integrace na úrovni těla. A co je to nejčastější, co u sebe řešíme (krom zdraví samotného) – sexualita! Poměrně dost lidí se na mě obrací s tím, že v této oblasti jim něco nefunguje. A tak hledáme spolu příčinu, uvolňujeme ji na mentální, emoční i energetické úrovni. A kolikrát máme pocit, že i přes mnoho odbloků a terapií to pořád není ono a v sexualitě stojíme pořád na místě. Odpověď je jasná – bez zapojení těla to v této oblasti nepůjde a posun cítit nebudeme. Co s tím?


Než se dostaneme k té zábavnější části, a to přímo k návodu pro muže, jak být dobrým milencem, ráda bych přivedla pozornost k tématu sexuality a intimity jako takové.

Jak dlouhodobě udržovat vášeň ve vztahu


Znáte to, na začátku vztahu je vše nové, vzrušující, tělo nabušené hormony toužící po kontaktu a spojení. Je to jízda, uaaaah. A pak to postupně, plíživě přijde. Čím víc jste sladění, čím víc se znáte i do hloubky, tím menší je ten spalující oheň, který vás vede k tomu se milovat. Může to trvat pár týdnů, měsíců i let.


Jakmile nepřikládáme polínka do ohně, přestává hořet, to je jasné. Když děláte oheň, je to snadné a jednoduché, prostě vezmu dřevo a hodím ho do ohně. Jenže jak se do dělá ve vztahu? Co je to to dřevo, kde ho vezmu, kam dám? A tak hledáme rady a návody, tu v časopisech, tu ve videu se sexuologem nebo jiným terapeutem, co se intimitou zabývá. Sbíráme střípky a snažíme se tu a tam udržet ten oheň v naší posteli. Jenže z malých klacíků pořádný oheň, co by trval dýl, nevzplane, sexy prádlo na chvíli podpoří náladu, ale celkovou situaci nespasí. Tak jak to teda udělat, čeho se chytit, co si ještě přečíst?


Co pomohlo nám s manželem, je ucelený online kurz Znovuzrození sexuality od Denisy Říha Palečkové, která se sexualitě a vztahům věnuje necelých 20 let. Trochu teorie, hodně zkušeností a rad z praxe a pak ta nejdůležitější část – úkoly a cvičení. Během 8 týdnů jsme kousek po kousku posouvali náš vztah, naše uvědomění a hlavně cítění na té tělesné úrovni. Padlo mnoho tabu a v několika věcech jsme změnili náš přístup k milování. Kurzem jsme procházeli, když jsem byla čerstvě po porodu naší prvorozené, vřele to tedy doporučuji všem, kdo jsou těhotní a s malými dětmi – to je prostě velká změna pro oba partnery, vztah je v tu dobu velmi křehký a odborná podpora je opravdu přínosná. Zejména ve chvíli, kdy nikam nemusíte chodit a s nikým jiným, než se svou drahou polovičkou, nemusíte vůbec nic probírat a svěřovat se.


Takže dámy a pánové, tady je ten návod, ale je to opět jen drobné polínko do vašeho postelového ohně. Chcete-li svou intimitu posunout na té hlubší úrovni, mrkněte sem.


Návod na to, jak dostat ženu do extáze


Když už jsme pořád doma a máme čas na své miláčky, tak jsme připravili s odbornicí na partnerství a sexualitu Denisou Říha Palečkovou návod na to, jak by měl váš muž postupovat, abyste na milování s ním nikdy nezapomněly. Dejte mu to přečíst a nechte se překvapit 🙂

Muži a ženy mají jiné potřeby

Většina mužů touží po sexuálním potěšení své partnerky, jenže často neví, jak na to. Kámen úrazu nastává ve chvíli, kdy se snaží během intimních chvil postupovat tak, jak se to líbí jim. Jenže mnohdy mají ženy a muži jiné potřeby a touhy.

“Ženy se zpravidla snaží s partnerem navázat emocionální kontakt, popovídat si, pak pozvolna hladí na rukách a podobně… a muž si mezitím v duchu říká, tak kdy se mě konečně dotkne už TAM?!,” sdílí své zkušenosti z praxe lektorka Denisa Říha Palečková, která přes 20 let vede kurzy pro páry. Svým nepochopením a neznalostí můžete někdy zbytečně partnerku frustrovat. Jak se tomu vyhnout a být dobrým milencem? Podle Říha Palečkové, která na základě svých zkušeností vytvořila online kurz Znovuzrození sexuality, je pro muže zajímavější žena svíjející se v extázi, než jejich vlastní vyvrcholení. Jak tedy ženu připravit na milování, během kterého se bude svíjet blažeností? Vyzkoušejte tento postup:

Ženu plně vnímejte

“Aby se vám žena skutečně odevzdala, potřebuje se hluboce uvolnit a důvěřovat vám. Důvěru získáte tím, když partnerka uvidí, že ji věnujete svou plnou pozornost,” radí Říha Palečková. Dívejte se na ni, naslouchejte, vnímejte. Buďte tam jenom pro ní. Můžete se zeptat, jak se cítí. Nemusíte nic komentovat nebo hledat řešení, jen poslouchejte, co s vámi sdílí. Nepřemýšlejte nad jejími slovy, zaměřte se spíš na to, jak jí to během vyprávění sluší, jak se usmívá nebo voní.


Roztančete ji


Zapomeňte na chvíli na to, že neradi tančíte, uvolněte se i vy. Cílem není 100% výkon. Teď je důležité, abyste ženě vytvořil prostor, aby mohla pod vaším vedením tančit. “Tanec od nepaměti dával ženám a mužům prostor, aby navázali hlubší kontakt a dozvědět se o sobě víc. Žena vycítila, zda se muži může odevzdat a on ji povede. A on mohl pozorovat její živost a záři,” upřesňuje Říha Palečková. K tomu, abyste ženu dobře při tanci vedli, je potřeba být přítomný a pozorný. Žena jde do kolen, když má plnou pozornost muže, který jí imponuje.


Dotýkejte se ji, ale nespěchejte


Většině žen se nelíbí, když jsou muži přímočaří a jdou hned na věc. Proto by pro vás měly být doteky ženy na intimních partiích tabu tak dlouho, dokud vás žena nebude prosit, abyste se ji tam dotkli. Do té doby se jí dotýkejte na zdánlivě neerotických částech těla jako jsou ruce, vlasy nebo chodidla. Vezměte její ruku do té své, hlaďte její dlaň a prsty, postupujte nahoru ke krku. Odhrňte ji vlasy z tváře, zašeptejte něco krásného do ucha, zadívejte se jí hluboce do očí…nebo namasírujte chodila, lýtka, vnitřní stranu stehen, stále se ale vyhýbejte jejím prsům a pohlaví. “Dotýkejte se jí jako drahokamu. Možná začne zhluboka dýchat a nastavovat další části těla k doteku. Prohloubený dech a uvolnění v těle jsou skvělá znamení,” prozrazuje Říha Palečková.

Nespěchejte

Na nic netlačte, nikam nespěchejte, na všechno máte dost času. Potřebujete, aby žena chtěla víc než vy. Aby prožívala rozkoš z každého vašeho doteku, pohledu, slova. Pokaždé můžete ještě zpomalit a vytvořit víc intenzity, abyste ji dovedl až na hranu únosného.

Buďte přítomní a teď

Možná se ptáte, jak to máte vydržet vy? Zhluboka dýchejte, snažte se nemyslet a nepředstavovat si. Jste tady a teď a opět věnujte plnou pozornost ženě. “Hluboký dech nám pomáhá do přítomného okamžiku, uvolňuje tělo a mysl. Nejintenzivnější prožitky při sexu budete mít, když vaše myšlenky nebudou těkat z místa na místo. Koncentrace na dech je jednoduchou, ale účinnou pomůckou, jak uvolnit přetlak v hlavě,” upřesňuje Říha Palečková. Naše spokojenost v posteli je pro šťastný život esenciální. Je toho tolik důležitého, co o sexu nevíme a neměli jsme se to kde dozvědět. Například, že milování si můžeme vychutnávat po celý život a mít vášnivý intimní život i po mnoha letech vztahu. S cílem vzdělávat, radit a odbourávat mylné představy o sexu, vytvořila Denisa Říha Palečková pro portál Mindful jedinečný online kurz Znovuzrození sexuality.


bottom of page